Principalele categorii de solicitanți:
Obiectivele tematice
Cele 3 obiective tematice selectate pentru finanțare sunt: o Europă mai verde, o Europă mai socială și o guvernanță mai bună în materie de cooperare.
2 tipuri de Apeluri și proiecte: Apeluri deschise și Apeluri restricționate
- Proiecte normale
Durata proiectului: 12-30 luni;
- Proiecte Operațiuni de importanță strategică (OSI).
Durata proiectului: până la 36 de luni;
Comitetul de Monitorizare
Comitetul de Monitorizare (CM) – format din reprezentanți ai fiecărui stat membru – supraveghează implementarea Programului și selectează proiectele care urmează să fie finanțate. Sarcina sa generală este de a asigura calitatea și eficacitatea implementării Programului. Detalii>>
Autotitatea de Management
Autoritatea de Management (AM) desemnată pentru gestionarea Programului ROHU este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România.
Autoritatea Națională
Autoritatea Națională (AN) a Programului ROHU este Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria. AN în cooperare cu Autoritatea de Management desfășoară activitățile necesare pentru a asigura implementarea efectivă și eficientă a programului în Ungaria.
Autoritatea de Audit
Autoritatea de Audit (AA) desemnată la nivelul Programului ROHU este Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi a României. Rolul său este de a efectua misiuni de audit asupra sistemelor de gestiune și control. AA este asistată de un Grup de Auditori (GA) înființat în cadrul Direcției Generale de Audit al Fondurilor Europene din Ungaria.
Secretariatul Comun
Secretariatul Comun (JS) este înființat în cadrul Oficiului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO), și asistă AM și MC în îndeplinirea funcțiilor lor.
Punctele de Informare
Punctele de informare (IP) sunt găzduite în Ungaria, de către Biroul de Programe Széchenyi (SzPO).
Controlul de Prim Nivel
Unitățile de control de prim nivel (FLC) sunt desemnate de fiecare stat partener pentru a asigura conformitatea cheltuielilor efectuate de partenerii de proiect naționali cu normele comunitare și naționale, prin efectuarea de verificări adecvate, care acoperă aspectele administrative, financiare, tehnice și fizice ale operațiunilor. Unitatea de Control de Primul Nivel din România este găzduită de Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO), în timp ce Unitatea de Control de Primul Nivel din Ungaria este găzduită de Biroul de Programe Széchenyi (SzPO)
Explorați proiectele pe care le finanțăm în fiecare dintre cele 3 priorități ale noastre. Aflați ce probleme abordează și ce schimbări au loc în regiuni din Europa.
Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că, deoarece Programul tocmai a început, unele priorități vor avea rezultate puține sau deloc.
Suntem aici pentru a vă ajuta și a vă sprijini în implementarea proiectului. Ne puteți găsi la Contacte - Secretariatul Comun
Pentru a înțelege mai bine Programul ROHU puteți descărca documentele de mai jos.
Documentul Programului Interreg VI-A România-Ungaria conturează strategia Programului și prioritățile acestuia.