Atingerea unui obiectiv important: Primele 38 de Proiecte Selectate pentru Finanțare în cadrul Programului Interreg VI-A România-Ungaria

Suntem încântați să anunțăm atingerea unui obiectiv semnificativ în implementarea Programului Interreg VI-A România-Ungaria!

Comitetul de Monitorizare, întrunit online în data de 22 iulie 2024, cu ocazia celei de-a doua reuniuni prezidate de domnul Traian Gabriel GHILEA, Subsecretar de Stat și coordonator al Programului ROHU, a decis selectarea pentru finanțare a primelor 38 de proiecte de tip people-to-people, depuse în cadrul Obiectivului Specific Interreg 6.3.

Proiectele aprobate, care beneficiază de peste 6 milioane EUR din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), vizează consolidarea legăturilor dintre comunități, îmbunătățirea capacităților instituționale și promovarea schimburilor culturale și educaționale de-a lungul frontierei dintre România și Ungaria.

Următorul pas este ca aceste proiecte să treacă in etapa de contractare, ceea ce va permite implementarea lor eficientă și va avea un impact de lungă durată asupra comunităților din zona de graniță.

Lista completă a proiectelor aprobate este publicată și poate fi consultată aici.

Pe lângă selectarea proiectelor din cadrul ISO 6.3, Comitetul de Monitorizare a abordat și actualizarea Anexei 3 la Programul Interreg și a luat o decizie cu privire la posibilele scenarii de finanțare a Operațiunilor de Importanță Strategică (OIS).

Odată cu intrarea în această nouă etapă a Programului, ne angajăm să susținem aceste proiecte și să asigurăm implementarea lor cât mai facilă. Le dorim mult succes tuturor beneficiarilor proiectelor aprobate și așteptăm cu nerăbdare schimbările pozitive pe care acestea le vor aduce comunităților învecinate din România și Ungaria.

Monitoring Systems

Newsletter

Subscribe to our Newsletter, in order to know the lattest news about the Programme.

DISCLAIMER: The content of this website does not necessarily represent the official position of the European Union.
Copyright © BRECO. All rights reserved.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram